Skip to content

Over Bernd Mintjes

Drs. Bernd W. Mintjes (1961) is de founder van de Maxwell Group te Amsterdam.

De Maxwell Group was jarenlang het toonaangevende adviesbureau op het gebied van strategie & ondernemerschap in Nederland.

Sinds 2003 investeert hij professioneel in bedrijven als een Business Angel. De afgelopen jaren had hij een aantal zeer succesvolle exits en in 2008 was hij een van de oprichters van de overkoepelende organisatie van Business Angels in Nederland (www.bannederland.nl).

In 2008 startte hij Investormatch, het grootste platform voor investeerders in Nederland waar ruim 1.000 Angels en 300 Fondsen bij zijn aangesloten. In 2016 verkocht hij het bedrijf.

In 2014 zette hij Crowdpartners op, een full-service platform voor financiering. Crowdpartners heeft vergunningen voor crowdfunding, hypothecair krediet en hypotheken.

In 2017 verkocht hij het bedrijf.

Bernd Mintjes geeft colleges aan diverse Universiteiten en Hogescholen en is als gastdocent verbonden aan University of London,, Business Academy Aarhus en de Rabobank Ondernemers Academy.

In 2015 was hij een van de grondleggers van NLGroeit met de ambitie om meer innovatieve bedrijven te laten doorgroeien tot succesvolle grote bedrijven.

Als bestuurslid van het Waterschap richtte hij in 2018 het Waterinnovatiefonds op, met als doel meer innovatieve oplossingen te realiseren in de sector Water.

Als gedelegeerd commissaris namens diverse Venture Capital Organisaties is hij betrokken bij tientallen grote bedrijven. Zijn specialisatie is het vertalen van een gekozen strategie naar een concreet honderd dagen plan.

Bernd Mintjes geeft lezingen, workshops, coacht ondernemers en investeert in bedrijven.